Elfstedentocht voor Postduiven

 

Zondag 20 september 2020 vind de 2e editie van de Elfstedentocht voor Postduiven plaats. Inkorven is zaterdag 19 september 2020 bij PV De Rode Doffer aan de Noorderdwarsvaart 167B in Drachten. Iedereen kan met zijn/haar postduiven deelnemen. Deelnemers ontvangen een Elfstedenkruisje wanneer men uit alle 11-steden een thuis constateert voor afslaan van de klok. De klok wordt zondag 20 september om 17:00 afgeslagen.

U mag ook met meer of minder duiven deelnemen. Deze keus is geheel aan u. Diegene met het hoogste aantal totaal punten wint de wisselprijs (zie afbeelding). Er is voor iedere deelnemer een prijs. Het prijzenpakket zal binnenkort op deze website worden gepubliceerd. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar, dus wees er snel bij. De kosten voor deelname bedragen 5 euro, daarnaast betaald u 1 euro per deelnemende duif. Onderaan deze pagina kunt u uw deelname vastleggen.

De Elfstedentocht voor Postduiven is toegankelijk voor iedereen die postduiven houdt. Deelname is toegestaan met zowel gezonde jonge- als oude duiven. De duiven worden in 2 routes naar de losplaatsen gebracht. De Noordroute en de Zuidroute. Lostijden zijn vooraf niet bekend, maar het streven is de laatste duiven voor 12:00 uur te lossen. U kunt deelnemen met minimaal 1 team. Het welbegeerde 11-stedenkruisje kan worden gewonnen wanneer de deelnemer uit 11 steden 1 duif constateert voor afslaan van de klok. Het afslaan van de klok is op de vluchtdag om 17:00. Het melden van de duiven op de meldsite is verplicht. De organisatie behoudt zich het recht voor om de races af te lasten wanneer de weersomstandigheden onvoldoende zijn. Voor de winnaar is er de wisselprijs (zie afbeelding). De naam van de winnaar wordt hierin gegraveerd. De wisselprijs wordt elke editie opnieuw gebruikt. Deze prijs blijft eigendom van de organisatie. Graag wijzen wij u er op dat de uitslagen, naast mogelijk beeldmateriaal op deze website worden gepubliceerd en in andere media zoals (regionale) nieuwsbladen.

De onkosten voor deelname dient u na klok afslaan in het gebouw van PV De Rode Doffer te voldoen.

Na afloop nodigen wij u graag uit voor een hapje en een drankje en uiteraard de prijsuitreiking.

Inschrijven kan hier.

Wijziging van de puntentelling: In tegenstelling tot de puntenverdeling in 2019 wordt een nieuwe puntentelling gehanteerd. Voorheen was de snelheid bepalend voor het aantal punten. In 2020 is de puntentelling afhankelijk van het aftrekgetal welke wordt bepaald door 101 te delen door het aantal ingezette duiven ( 101/ingezette duiven) + een bonusgetal. Het bonusgetal wordt bepaald door de snelheid te converteren van meters per minuut naar meters per seconde. De puntentelling begint bij 1000 punten voor de snelste duif per stad. Hieronder een overzicht met de puntentelling. De totaalpunten zijn 1000-aftrekgetal+bonuspunten