Pigeonpedia

Wanneer u als “leek” de website bekijkt dan zullen er ongetwijfeld vragen bij u op komen zoals bv de puntentelling. Hieronder wordt kort uitgelegd hoe dat werkt bij de Rode Doffer

De winnaar van elke vlucht krijgt 1000 punten. De daaropvolgende klasseringen zijn afhankelijk van de snelheid. De snelheid in de duivensport wordt in meters per minuut weergegeven. Stel de winnende duif heeft een snelheid van 1200 meter per minuut en de nummer 2 heeft een snelheid van 1199 meter per minuut. De winnende duif krijgt 1000 punten. De nummer 2 vliegt 1 meter per minuut langzamer en krijgt dus 999 punten.

De duivensport kent 5 disciplines:

Vitesse vluchten tot 300km

Midfond vluchten van 300km tot 500km

Éendaagse vluchten van 501km tot 800km

Marathon vluchten van 800km en meer

Jonge duiven vluchten tot 300km

Per discipline worden kampioenschappen vervlogen. Meestal voor de beste duif, aangewezen en onaangewezen. Een aangewezen kampioenschap is een spel waarbij de punten van de eerste duif die door de deelnemer vooraf is aangegeven worden gebruikt. Bij onaangewezen gelden de punten van de eerst geconstateerde duif op een vlucht van de deelnemer.

Bij de Rode Doffer is er tevens een kampioenschap voor asduif. Een asduif is een duif met de meeste punten over het vervlogen aantal vluchten.

Bent u geinteresseerd in de duivensport kom dan gerust eens langs op de club. Op inkorfdagen (zie vliegprogramma) is er altijd iemand vanaf 19:00 uur aanwezig in het clubgebouw. Hij/zij kan u van alles vertellen over de club en de duivensport. Uiteraard kunt ook een email sturen naar pvderodedoffer@gmail.com